• Christina heeft een update geplaatst in de groep Groepslogo van Vakantie / toerismeVakantie / toerisme 3 jaar geleden

  Wie heeft er ervaring met auto huur in Italië? Ik heb geen idee en de WA is overal weer anders in risico prijs. Betrouwbaar niet te duur en kwaliteit voor veiligheid uiteraard en graag geen extra verassingen aan de balie bij het afhalen van de auto!Wie kan mij adviseren hierin. Al zo vast bedankt!

  • Autohuur is altijd afhankelijk van de medewerker van dienst, tenminste dat idee heb ik af en toe wel. over het algemeen leveren alle geronmeerde bedrijven prima auto’s en dito service, maar ik wordt af en toe wel gek van al die kleine lettertjes, via mijn vrouw boeken wij altijd direct bij maggiore en daar hebben ik hele goede ervaringen maar dat is niet de voordeligste, tenminste als je het direct doet. En ook daar heb je af en toe wel een chagerijn achter de balie. daarnaast heb je natuurlijk de brokers, en dat werkt over het algemeen ook wel ook. dus het maakt weinig uit je moet een beetje geluk hebben.

   • Hai Christina, onze ervaring is beetje dubbel. We hebben vaak voor onvoorziene verrassingen gestaan. Achteraf heel veel bij betalen. We huurden vroeger altijd bij EasyTerra. De verhuurmaatschappijen verzinnen altijd wel een “schade” die wordt dan subiet van je credkrt afgetrokken. En dan zou je dit weer moeten verhalen bij EasyTerra. Dat is echt een enorme rompslomp. Het beste advies wat wij je kunnen geven: huur een auto van je keus en dan de verzekering zo goedkoop mogelijk. Bij de balie bij het verhuurbedrijf neem je dan onder zgn protest een allrisk verzekering. Dat is ong 16 euro per dag. Dan geven ze ook vaak meteen een update want ze verdienen het meest aan verzekeringen. Bij inlevering hoef je dan ook geen medewerker meer je auto te laten controleren. Gewoon inleveren met allerlei deuken of krassen? dat maakt allemaal niet uit. Je kunt natuurlijk het ook doen op de reguliere manier maar dan écht heel goed je auto van te voren checken op krasjes en beschadigingen. Kijken of deze op het formulier van de verhuur zijn aangetekend op de tekening van auto. Anders weer teruggaan om dit aan te geven. Vervolgens veel foto’s van deze eventuele beschadigingen nemen. Dat bespaart je een hoop ellende. Maar uiteindelijk adviseer ik je toch een complete allrisk er later bij te boeken. Helemaal trouwens als je naar Sicilië of een stad gaat. Daar kom je waarschijnlijk niet zonder een deukje vandaan. Tot slot de banden-schade kan niet verzekerd worden in het zuiden van Italie bij een all-risk. Daar geldt altijd een eigen risico van ca. 500 euro
    Groetjes en succes Elizabth

Spring naar toolbar