• Marianne Visser van Klaarwater heeft een update geplaatst in de groep Groepslogo van Vakantie / toerismeVakantie / toerisme 2 jaar, 5 maanden geleden

  Oproep: n.a.v. expositie Timeless Beauty in Gallo-Romeins Museum van Tongeren.

  Een van de mooiste werken van Boticelli vind ik de geboorte van Venus uit een schelp. Als godin van de schoonheid, liefde en seksualiteit kwam ze volgens een mythe voort uit het schuim van de zee. In de Romeinse cultuur gold ze als het schoonheidsideaal voor veel vrouwen.
  Tot 30 juni zien we Venus terug in het Gallo Romeins Museum van Tongeren. Samen met de actrice Ella-June Henrard siert ze de poster van de tentoonstelling Timeless Beauty. Een expositie van sensuele naaktfoto’s van fotograaf Marc la Grange met teksten uit de Romeinse literatuur.
  Venus rust in de armen van de actrice Ella-June Henrard, het schoonheidsideaal van nu. Maar wat heet schoonheid? De in 2015 verongelukte Marc la Grange was daarover kort en duidelijk.
  “Vrouwen met karakter inspireren mij het meest. Ze moeten in zichzelf geloven en denken: zij is goed, maar ik ben beter. Zo komen ze helemaal los en ontstaat er chemie. Dan zit het altijd goed,” aldus de in 2015 verongelukte Marc la Grange.
  Mijn vragen aan jou:
  1) Aan welke Italiaanse vrouw denk je bij de woorden: mooie vrouwen met karakter.
  2) Waarom?
  3) Wat of welke plaats in Italië herinnert aan haar? (Musea, film, monument, bijvoorbeeld).
  Zie ook: http://www.50plusser.nl/?page=magazine&p=artikelen&article_id=8906&Timeless-Beauty-Romeinse-lofzang-met-sensuele-naaktfotos-van-Marc-Lagrange#.WIdgGBvhDIU

Spring naar toolbar