• Peter R. heeft een update geplaatst in de groep Groepslogo van Taal en vertalenOverige 5 maanden, 3 weken geleden

  Een paar aanvullingen op mijn allereerste reactie op het oude forum:

  * Ik realiseer me nu, nadat ik het nieuwe forum een beetje verkend had, dat de charme van het oude forum vooral ook in de eenvoud van opzet en gebruik, en het ontbreken van technische frutsels zat. Het functioneerde gewoon recht-toe-rechtaan met daardoor ook veel soms charmante nadelen. Dit forum ziet er wat meer bij de tijd uit, maar dat maakt het “oude” voor mij niet minder aantrekkelijk. Maar ik denk, dat de nieuwe versie toch een vooruitgang is.

  * Mij was niet meteen duidelijk, dat je voor het posten van een bericht in een subforum eerst lid moet worden van dat subforum. Dat lidmaatschap kost mij wat moeite, bindingsangst o.i.d. ;-), maar bij nader inzien is die aanmelding als loid toch heel onschuldig. Voor angsthazen zoals ik is het misschien ook anders te omschrijven, zoals bijv. “Plaats een bericht”. Na de eerste plaatsing kun je de groep alleen nog maar verlaten met “Groep verlaten”en dat roept bij mij geen ongewenste reacties op.

  * De registratie is, afgezien van de dubbele registraties, heel eenvoudig en onschuldig. Het kan nauwelijks een drempel zijn voor iemand die een afkeer van registreren heeft, zoals ik. Het is alleen wel zo lek als een zeef, maar die sluipweg zal ik voor me houden.

  * Met de RSS-functie kun je in een RSS-reader toch alle geposte berichten in chronologische volgorde en verder ongesorteerd gepresenteerd krijgen. Ik deed dat met het oude forum al m.b.v. Outlook en zag zo berichten van bijvoorbeeld onze troelen sneller dan Nicky ze kon wissen. Met het nieuwe forum werkt dat op dezelfde manier. Daarmee is de suggestie van Els, waar ik het helemaal mee eens was, volledig te realiseren. Je hoeft dan alleen de RSS-berichten even snel na te kijken en je ziet meteen de berichten die je wilt lezen. Even aanklikken en het bericht zelf verschijnt meteen.

  * Van mij hoeven in de berichtenoverzichten niet de nieuwe aanmeldingen, de profielwijzigingen, e.d., gepresenteerd te worden. Dat scheelt in de beginperiode veel ruimte die ook voor echt nieuwe posts kan worden gebruikt.

  • @ Peter R
   Na je opmerking over [RSS} heb ik dat overzicht ook bekeken,
   Maar als iemand zo als ik op jou een reactie post dan staan deze er niet tussen.
   Op 2 of 3 postingen van mij heeft Lex namelijk geantwoord.
   Maar die zie ik dus er niet tussen staan dit betekend dat je daar niet alles kan lezen, Wellicht is dat ook een foutje in de software!