• Sara heeft een update geplaatst in de groep Groepslogo van Wonen en werkenWonen en werken 3 jaar, 10 maanden geleden

  Buongiorno a tutti, ik ben Sarah en heel graag wil ik verhuizen naar Genua en omstreken.
  Waar is het goed wonen met kinderen aub? Ik hoef zeker niet pal in het centrum te wonen maar wil wel een goede verbinding met Genua centrum / haven, dat heb ik nodig voor makkelijk op het werk te geraken. Landelijk en betaalbaar wonen maar ook weer niet op de boerebuiten dat heel afgelegen is, dat wil ik niet. Alle tips en tricks van jullie meer dan welkom. Waar moet ik allemaal aan denken 😉 Vostro aiuto per favore, Grazie mille

  • Heb je al werk? Dat is het eerste waar je in Italie aan denken moet. Werk ligt hier niet voor het oprapen en het is moeilijk om een baan te vinden.
   Spreek je al italiaans? Dit is een vereiste voor bijna alle banen.
   Houd er rekening mee dat de lonen een heel stuk lager als in Nederland liggen wat zou kunnen betekenen dat je een stukje luxe moet inleveren, kunnen jullie dit?
   Ik weet niet hou oud je kinderen zijn, maar houd rekening met een heel ander schoolssysteem als in Nederland en met heel veel huiswerk al vanaf de eerste klas (lagere school).
   Over de omgeving kan ij je niets vertellen, ik woon hier niet in de buurt, maar als je meer specifiekere vragen hebt, dan kun je deze altijd stellen!

   • Hoi Rosanna, ik en de kinderen wij spreken goed Italiaans. De kinderen hebben belgische en italiaanse nationaliteit. Ik besef dat werk zoeken niet evident zal zijn en daarom zoeken we in de regio van Genova. De grootouders van de kinderen wonen in Napels maar daar kan je werk zoeken helemaal op je buik schrijven 🙂 Ik moet alles nog uitzoeken en vraag me soms af waar ik eerst moet beginnen 🙂 Waar woon jij ? groetjes, Sarah

    • Hallo Sarah, wat leuk dat je naar Liguria wilt. Genova zelf zou ik niet doen met de kinderen maar iets erbuiten is zalig wonen; aan de kust. Genova is enorm langgerekt en aan de Ponentekant (richting Frankrijk, zeg maar) heb je na Voltri heel veel leuke plaatsjes. Ikzelf heb 12 jaar in Arenzano gewoond. Dat is iets duurder maar het naastgelegen Cogoleto is ook mooi. 20 min. met de auto van centrum Genova maar als je dan thuiskomt ’s avond laat je ook meteen de drukte achter je. Gezellige boulevard om te slenteren en ijsje te eten. Treinverbinding is ook uitstekend. Genovesi zijn niet het makkelijkste soort, daar moet je even aan wennen. Het achterland zou ik laten voor wandelingen op zondag ofzo maar niet om te wonen als je er niet geboren bent. Voordeel van Ponente is dat je in de winter in 1,5 uur op de ski’s staat 😉 Lekker voor een dagje in het weekend. Veel succes.

     • Hoi Sara,

      Ik woon dus 50 km onder Napels en het klopt dat werk vinden hier een groot probleem is. In het noorden zou het wat makkelijker moeten zijn, maar ook daar is het hebben van een kruiwagen niet verkeerd! Waarom in Genua? Ben je dalijk echt afhankelijk van een baan hier? De lonen liggen een stuk lager als in Nederland (Belgie weet ik eigenlijk niet!) en raad je dan ook een zak geld aan die je over hebt voor noodgevallen omdat de staat je hier niet of nauwelijks helpt bij eventuele werkloosheid.
      Wat heb je voor opleiding? Misschien beginnen met erkenning van je diploma’s in Italie, dan weet je waar je naar zoeken kunt. Kijk op verschillende sites zoals b.v. indeed naar vacatures, schrijf bedrijven aan en probeer een netwerk te creeeren, dat zul je nodig hebben ook voor b.v. je kinderen. Hoe oud zijn je kinderen? Kijk of er goede scholen in de buurt zijn waar zij heen kunnen…

Spring naar toolbar